La Dolce Vita in Castelvetro di Modena

Na een drukke periode is het zalig om er even helemaal uit te zijn. Wij genoten van enkele dagen rust vlakbij Modena in Noord-Italië. We spendeerden enkele ZALIGE dagen in…

OPERA 02, Castelvetro di Modena

De agriturismo  Casa Montinari, Opera 02 ligt in een uithoek van het gehucht Levizzano.  Vrij onopvallend langs de buitenkant, maar een erg knap gestyled interieur.

De wijngaarden omringen de agriturismo en je kan er dan ook volop  de vruchten van proeven (o. a. bruisende Lambrusco, rood en wit). Achter een glaswand in de gang naar de kamers liggen honderden vaten balsamico-azijn  te rijpen in het geheimzinnige halfduister. De geur bedwelmt ons een beetje.Echte balsamico is prijzig en kan soms wel 50 jaar oud zijn.

Aceto balsamico de la casa

Aceto balsamico de la casa

Van heinde en ver komen fijnproevers naar de agriturismo om er te genieten en uit te rusten. Onze girl-next-door was een in New York wonende  Braziliaanse schone. Ze kwam even in Levizzano verpozen voor ze naar haar vrienden in Sardinië vertrok. Strak plan , leek me😉!

Opera Due

Opera Due (Casa Montinari)

Kamers

De 8 kamers zijn allemaal gelijkvloers gelegen, op een rijtje naast elkaar. Ze zijn strak en modern ingericht en hebben elk een ander interieur.  Wij logeerden in “Prugne” en genoten van de pruimekleurtinten.

Elke kamer heeft ook een privé-terrasje, met designligstoelen en een onvergetelijk uitzicht.

2014-italie-emiliia-romagnacastelvetro-di-modena-OperaDUE003web

La Dolce Vita

Zinnenstrelend, rustig en smakelijk is een vakantie in Opera Due. Zalig vanuit het zwembad of vanop je terras van het uitzicht genieten. Daarna buiten dineren : la pranza of la cena, altijd even lekker. Eerlijke producten van de streek, in originele en mooie combinaties, vaak met truffel of … aceto balsamico natuurlijk. Een verblijf hier is een regelrecht toppertje als je van mooi en lekker houdt. Een absolute aanrader! Ik laat je nog even meegenieten, want een beeld zegt meer dan 100 woorden. Ciao!

2014-italie-emiliia

Swimming in the pool

Origineel en smakelijk (c) Adesign

Origineel en smakelijk
(c) Adesign

 

 

 

 

2 thoughts on “La Dolce Vita in Castelvetro di Modena

Jouw reactie?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s