Il piccolo giardino in Taormina

Taormina op Sicilië… tourist trap?

Zeker, maar dit kleine stadje ligt  zo prachtig tegen de rotswand aangedrukt dat het uitzicht er onvergetelijk is. Begrijpelijk dat je hier struikelt over de Japanners en Amerikanen. En over Versace, Chanel en Gucci ;-).

Of over exclusieve trouwers, zoals in ons hotel, dat een dagje afgehuurd bleek te zijn. Zelfs al was de tuin wel heel ‘picolo’. 😉

Sicilie--tAORMINA

Taormina, centrale piazza

Taormina, centrale piazza

sicilië_etna338

azurro is de zee aan de voet van Taormina

De eeuwige Etna

Bovendien ligt het in de buurt van de Etna, nog zo’n publiekstrekker.  Zeker niet te missen als je op Sicilië bent!  De gestolde lavastromen die het desolate landschap doorkruisen zijn indrukwekkend . Ook al mag je niet tot vlakbij de kraters komen, deze tocht is beslist de moeite waard.

sicilië_etna283

sicilië_etna292

vol bewondering voor deze actieve vulkaan!

Wij vertrokken vanuit Taormina en namen de zuidelijke toegang. Onderweg wel enkele keren brandhaardjes gezien. Niets ongewoons in het loeihete zomerse Sicilië. Maar toch wat griezelig als je de rookpluimen langs de weg ziet opstijgen. Ik hou van haardvuur. Maar persoonlijk raak ik liever niet omsingeld door vuurhaarden op vakantie. 😉

Voor de echte liefhebbers is de trektocht van enkele uren te voet naar de top van de Etna een must, maar ik geef het toe: wij hebben ons comfortabel laten voeren door een 4×4 busje. Super! Maar je moet er op tijd bij zijn. Want ter plekke blijken de uren van vertrek plots veranderd. Of zijn de busjes overboekt. Of hebben de chauffeurs geen zin. Dan is het wachten geblazen. Of de volgende dag terugkomen.

Sicilie-Etna

Je voelt je echt ontzettend klein als je deze indrukwekkende omgeving om je heen ziet. Omdat de Etna nog recent uitgebarsten is, is het niet meer toegelaten om bij de centrale (rokende) krater te komen. Maar je ziet nog wel rookpluimpjes opstijgen uit de vele kleine zijkratertjes. Verder is alles zwart. Groot is onze verbazing als blijkt dat er sneeuw verborgen zit onder het roetige vulkaanstof.  Maar vooral: wat een machtige berg is dit! Onvergetelijk!

één van de mooiste herinneringen

één van de mooiste herinneringen

En je ziet het: ik zou een artikel over een leuk verblijfsadres schrijven, maar ik kan niet om de Etna heen. Hij eist onverbiddelijk zijn plaats op. En terecht! Maar nu over naar…

Il Piccolo Giardino

Wij bleven maar een paar nachten op dit bevoorrechte plekje,  Il Piccolo Giardino in Taormina . Een modern designhotel, met alle comfort – maar niet alleen de tuin, ook de prijzige kamers waren heel ‘piccolo’.  Ruimte voor een bed, meer mag je niet verwachten. En dat viel ons toch wat tegen.  We logeerden in één van de kleinste kamers ooit.

Anderzijds was het  minituintje erg sfeervol en smaakvol aangelegd. Het ligt tenslotte tussen alle andere hotels en restaurants ingeperst op de steile helling . ’s Avonds kan je er heerlijk dineren of wat sushi proeven  in de loungezetels of in de designtuinstoelen.

sicilië_etna369

En er is een klein maar fijn dakterras, met zwembad… ook niet te versmaden.

het dakterras (c) A design

het dakterras

luxe op het dakterras

luxe op het dak

sicilië_etna376

jaja, dit is echt! 😉

’s Avonds , als de temperaturen wat gezakt zijn, kan je eindelijk rustig het stadje verkennen terwijl de  busladingen toeristen huiswaarts keren. Buona sera!

de tuinlounge van Il piccolo giardino (c) A design

de tuinlounge van Il piccolo giardino

Buon appetito!

Buon appetito!

 

2 thoughts on “Il piccolo giardino in Taormina

  1. Pingback: Azurro – Italiaans blauw in Sant’Agatha (Sicilië) | wannderful

  2. Pingback: Agrigento: Grieken in Sicilië | wannderful

Jouw reactie?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s