Douro Apartments: logeeradresje ‘with a view’ aan de Douro in Porto

Ik gaf jullie al een adresje voor een verblijf in Porto-city.

Maar wie voor de beroemde portwijn naar Porto trekt, moet eigenlijk in Vilanova de Gaia zijn, het stadje aan de overkant van de rivier.  Vandaag een toemaatje dus.En een tip voor een rustigere verblijfsplek dan de hotelletjes in het centrum van Porto. Wij boekten een kleine studio in een verbouwd oud pakhuis aan de kaaien (Caïs Capelo Ivens).

Het logeerplekje

porto_douroapartments-35

De taxichauffeur die ons aan de luchthaven kwam ophalen, had nog nooit gehoord van het adres en had geen idee waar het was (tweede keer dat we dit meemaken in Portugal). Op de meest onmogelijke plaatsen rijzen namelijk nieuwe hotels en b&bs uit de grond in Porto. Elke dag komt er wel een nieuw adres bij. Na wat getelefoneer werden we netjes op de juiste plek  afgeleverd. Voor de gesloten deur. Vlak naast de Douro en een tamelijk drukke weg. Gelukkig was er een (leuk) vlonderpad voor voetgangers en joggers.

porto_douroapartments-1


 

porto_dourappartments-14

We keken naar het opvallende, roodgeverfde industrieel gebouw dat volledig afgesloten was. En dat schijnbaar te huur stond. Documenten gecheckt, eigenaar gebeld: hij was onderweg, we moesten gewoon even wachten.

Na een kwartiertje dat een halfuurtje bleek te zijn,  parkeerde een vlotte yup zijn hippe wagen voor de deur. We kregen een cijfercode en konden uiteindelijk binnen.

Wat ons onmiddellijk opviel was de versmelting van superstrakke en moderne elementen met de oude fundamenten en materialen van het pakhuis!

porto_douroapartments-27

porto_vilanovadegaia_douroapp-7

Aan de achterkant zie je zelfs nog de dakloze oude muren die tot aan de rotswand lopen. Aan de straatkant, in het vernieuwde deel, liggen de studio’s . Onze studio bevond zich op de vierde verdieping.

porto_douroapp_ligging87

Een keer boven werden we door onze gastheer professioneel ontvangen. We kregen een uitgebreide uitleg mèt plannetje van Porto. Bezoektips, eettips, …  in een mum van tijd waren we ter dege geïnformeerd ! En een glaasje porto kon niet ontbreken natuurlijk.

porto_douroapartments-11

Mijn eerste indruk was dat de studio wel een heel eind van Porto-centrum vandaan lag. Drie kilometer. Maar gelukkig was het uitzicht FANTASTISCH!

porto_douroapartments-5

En het interieur is warm, modern en heel praktisch ingericht. Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Het bed zit opgeklapt in de houten wandkast. (Matras kwalitatief dus wel een stuk minder). Maar de show wordt gestolen door het reusachtige kamerbrede raam aan de kant van de rivier.  Porto blinkt in de zon aan de overkant en elke voorbijvarende boot is een attractie.

porto_douroapartments-9

porto_douroapartments-2

Bovendien valt de afstand naar de ‘bewoonde wereld’ enorm mee. Na ongeveer 1 km vlonderpad zie je de eerste portwijnhuizen.  En daarna heb je ogen te weinig om de kabelbaan, de winkels, de portoboten  op de rivier(rabelo’s) en zo veel meer te bewonderen.  Vervolgens ben je zó bij de mooie Ponte Don Louis I en een keer je die hebt overgestoken, sta je onmiddellijk op de meest gefotografeerde oever van Porto.

porto-14

Al bij al zijn de Douro apartments dus beter gelegen dan ik eerst dacht. En bovendien kan je van daaruit Vilanova de Gaia verkennen alvorens je de finesses van Porto aan de overkant van de rivier exploreert.

Wat valt er te doen in Vilanova de Gaia?

  • wijnhuizen van de porthandelaars bezoeken: Sandeman, Portocruz, Cockburn,…keuze te over!
  • een boottocht langs de 7 bruggen van de Douro maken
  • de kabelbaan naar het hoogste punt van de Ponte D. Luis I nemen
  • lekker uit eten gaan
  • de Ponte Luis I oversteken en beklimmen
  • met een hop on/ hop off bus een rondrit maken in Vilanova én Porto
  • joggen en wandelen langs de rivier

Genoeg dus om enkele zalige dagen door te brengen. Weer een reden erbij om eens richting Portugal te vliegen! 😉

3 thoughts on “Douro Apartments: logeeradresje ‘with a view’ aan de Douro in Porto

Jouw reactie?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s