Hip logeren in designhotel The Hoxton, Londen

london-hoxton3

Pas aangekomen in Londen en op weg naar The Hoxton, een begrip in Shoreditch. Ueber-hip, met een informele, cheeky stijl en een opvallende vintage inrichting.

Via Old Street trekken we naar Great Eastern Street, middenin Shoreditch. Vlakbij het gezellige Hoxton Square, waar je ook de Breakfast Club vindt.

De lobby

Aan de buitenkant valt het gebouw niet echt op. Behalve op vrijdag- of zaterdagavond, want dan nemen dj’s  de lobby over en staan de gasten tot op de stoep. Elke Londense bar of Londens café moet in dat geval zorgen voor een buitenwipper. Om de openbare rust te behouden. En dus staat er ’s avonds ook bij ons iemand aan de ingang. De hotelbar blijkt enorm populair bij de plaatselijke jonge twintigers. En in dit deel van Londen wordt er vooral ook ’s nachts geleefd.

Binnen lijkt het op het eerste zicht een allegaartje van vintage en recycled materiaal. Maar de stijl blijkt heel consequent doorgetrokken. Schijnbaar toevallige vondsten ondersteunen het concept. De ruimte met gestripte muren en welfsels straalt warmte en gezelligheid uit. Daar zorgen de vele boeken,het meubilair en de verlichting voor. Tokkelen op de laptop en rustig oldskool kranten doorbladeren gebeurt er broederlijk naast elkaar. Mannelijke gasten hebben een baard of een man-bun. Wij vallen dus wat uit de toon ;).london_hoxton-17

london_hoxton-31

london_hoxton-23

 

 

london_hoxton-30

Er is een pooltafel, een ontbijtkeuken, er zijn kleine conferentiezaaltjes en het restaurant zit centraal tussen het groen verstopt.

london_hoxton-15

london_hoxton-16

london_thehoxton006a

De kamers

Wij hebben een kamer aan de achterkant. Geen last dus van het verkeer. De inrichting is vrij donker, maar leuk en stijlvol. In de gang spotten we nog dit:

london_thehoxton002

Ook op de kamer domineren vintage meubilair en boeken.

london_hoxton-7

london_hoxton-8

Het ontbijt

We lezen dat het standaardontbijt op de kamer gebruikt wordt. ’s Ochtends hangen er tot onze verrassing twee leuke zakjes aan het haakje naast onze deur op de gang. Mooie grafische vormgeving. Maar voor ons… is dit een wel erg beperkt ontbijt :(.

london_hoxton-2

london_hoxton032

Wie wil, kan voor het full English breakfast gaan. Tegen een extra-bedrag. Terwijl het hotel toch niet goedkoop is.

Maar als je ’s ochtends zo’n koffiekopje krijgt, dan wil je toch niet meer zeuren :)?

london_hoxton-35

De ligging

The Hoxton is natuurlijk geweldig gelegen. Vooral voor wie al in Londen geweest is en iets anders wil zien dan de traditionele highlights. Je zit er vlakbij Hoxton Square, Old Street, Rivington Street, Charlotte Street, …Je ontdekt er zowel de ‘dodgy’ kant van Londen als de hippe pop-ups en de dure jonge designermerken. Er zijn een massa eethuisjes en bars in de buurt. Voedingswinkels zijn er 24/7 open. En voor wie de buurt kent, zijn er de ‘hidden’ bars en restaurants. Of de muziekcafés. Zo vind je op een steenworp van het hotel de Old Blue Last, waar de Stones en andere beroemdheden op de zolder privé-concertjes gaven.

london_oldbluelast001

Een overdaad aan prikkels en indrukken dus. En bruisende energie. Middenin de melting pot die ‘London’ heet. Stilteplekken in Londen? Die zijn er ook. Een volgende keer ;). Grtz!

london_thehoxton004

london_thehoxton_comm

NB. Tip voor een ander cool designhotel in East-London: Kip Hotel. Iets verder van het centrum, maar dichtbij Dalston en Victoriapark.

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Hip logeren in designhotel The Hoxton, Londen

Jouw reactie?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s