Florida

Vijf niet te missen belevenissen in Florida

The Sunshine State! Na onze familiereünie in Philly vorig jaar, verkennen we nu het zuidelijkste puntje van de States.  En ik laat jullie snel weten wat je ab-so-luut op je lijstje moet zetten als je naar Florida gaat. Noteer deze vijf tips al  in vette letters:

1) alligators spotten langs de weg nabij Shark Valley (Noordelijke Evergades)

Kies de ‘loop’ van 24 mijl voor Shark Valley. Een onverharde stoffige weg, en je auto ziet er niet uit na de rit, maar in ruil daarvoor zie je alligators loeren in het struikgewas, reuzeschildpadden de weg oversteken, ooievaars en adelaars opvliegen,…Prachtig! En allemaal gratis. Reken erop dat je makkelijk 2 uur doet over deze 36 km, want in dit natuurreservaat rijd je aan een ander tempo. En om de haverklap spring je uit de auto om foto’s te nemen voor je blog natuurlijk 😄!

Florida Shark Valley
zonnebadje nemen

2) fietsen langs de paradijselijke stranden van Sanibel Island (Gulf Coast, zuid-west Florida)

Check zeker de Lighthouse Beach !

3) met de airboat de mangroves  van  de Ten Thousand Islands verkennen (Everglade City, Gulf Coast)

Florida mangrove

Zo geheimzinnig, die afwisseling van donkere tunnels en open meertjes tussen de ‘walking trees’ zoals de indianen de mangrove noemen. Zalig om er met de airboat tussendoor te varen. En zo blij dat ik niet in mijn eentje de weg moet zoeken in dit ongelooflijke doolhof!

4) langs de Overseas Highway naar Key West rijden

200 km lang is de weg van Key Largo naar Key West. Maar wat een uitzicht! Hoe verder je naar het zuiden rijdt, hoe prachtiger appelblauwzeegroen het water wordt. Laad de batterij van je fototoestel al maar op!

5) een raketlancering meemaken nabij Cape Canaveral

Blijf weg van de pretparktoestanden van het JFK Space Center op het moment van een lancering! Het is er keidruk, je moet voor alles uren aanschuiven, en de rondleidingen op de lanceerplatformen( het interessantste deel van het bezoek) gaan niet door.

Maar hoe spannend is het om te wachten als er een lancering doorgaat. Tot het laatste moment blijft het onzeker of de weersomstandigheden optimaal zijn. Tot de raket als een vurige bal uiteindelijk zichtbaar wordt. En schijnbaar een eeuwigheid daarna bevestigt het donderend geraas dat er weer een satelliet onderweg is naar de ruimte!

JFK space center Cape Canaveral

Warme groeten van jullie reporter ter plaatse 😉!

Advertenties

22 gedachtes over “Vijf niet te missen belevenissen in Florida

    1. Gelukkig zijn er boardwalks in hout over de moerassige stroken in sommige natuurparken. Maar toen we nabij Shark Valley langs de kant van de weg enkele alligators vlakbij zagen in onze richting bewegen, was ik toch blij dat we snel in de auto konden springen. Zij kunnen erg snel lopen en zwemmen, dus het blijft idd wel spannend :)!

      Like

  1. Wat een leuk overzicht! Ik ben nog nooit in Florida geweest, maar het lijkt me heel tof. Met name die overseas highway klinkt geweldig!

    Like

Altijd leuk om jouw reactie hier te lezen:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.