privacyverklaring (AVG/GDPR)

Ik hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens en je privacy. Vanaf 25 mei 2018 is iedere websiLonden Hampstead Heathte die persoonsgegevens verwerkt wettelijk verplicht om een privacyverklaring op te stellen. Dat geldt ook voor bloggers, dus ook voor deze blog www.wannderful.wordpress.com.

In onderstaande verklaring heb ik opgeschreven welke gegevens ik verwerk en met welk doel.

Persoonsgegegevens: welke, waarom en bewaartermijn

Als je reageert op mijn blog, wordt je naam voor iederen zichtbaar op de website. Daarnaast zijn je mailadres, website en IP-adres voor mij zichtbaar. Deze gegevens blijven bewaard, tot jij je reactie verwijdert of ik het bericht verwijder.

Als je via mailinschrijving mijn blog volgt, is jouw mailadres voor mij zichtbaar. Dit blijft zo tot je je uitschrijft.

Als je mij een mail stuurt, zie ik jouw mailadres, je naam en de inhoud van de mail. Eenmaal per jaar verwijder ik alle e-mails van een jaar of ouder.

Cookies

Mijn blogprovider is WordPress en zij maken gebruik van cookies. Dat zijn tekstbestanden die in je browser worden opgeslagen bij een eerste bezoek aan mijn blog. Zo vind je sneller mijn blog terug. Je kunt cookies uitschakelen en verwijderen via je browserinstellingen. In de help-functie van je browser kun je vinden hoe je dit moet doen.

Statistieken

Met het statistiekenprogramma JetPack van WordPress zie ik welke berichten worden bekeken. Dit helpt mij om een beter zicht te krijgen op wat mijn lezers het meest interesseert en om mijn website te optimaliseren. Persoonsgegevens zijn hierbij niet zichtbaar. Voor dit soort programma’s wordt je IP-adres gebruikt. IP-adressen worden door WordPress maximaal 28 dagen bewaard.

Sociale media knoppen

Omdat het voor jou makkelijk zou zijn om mijn berichten te delen op sociale media heb ik een aantal social media-buttons verwerkt onderaan elk bericht. De meeste social media-kanalen werken met cookies. Ik heb geen invloed op hoe zij de cookies plaatsen. Lees de privacyverklaringen van de betreffende social media-kanalen om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen.

Gegevens delen met anderen

Je mag er op vertrouwen dat ik geen gegevens met derden deel, tenzij dit wettelijk noodzakelijk is.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je mag jouw persoonsgegevens altijd inzien, corrigeren of laten verwijderen. Stuur gewoon een mailtje naar wannderful@outlook.be en dan zorg ik er zo snel mogelijk voor. Om te kijken of je echt degene bent die je zegt te zijn, is het mogelijk dat ik je een scan van je paspoort vraag.

 Beveiliging

Ik ga zorgvuldig met je gegevens om en neem de bescherming ervan ernstig. Mijn website is beveiligd met een regelmatig wisselend wachtwoord dat (buiten mij) niemand kent, ook WordPress niet. Daarnaast voer ik alle updates uit waarmee WordPress ervoor zorgt dat er geen onbevoegden toegang hebben tot je gegevens. Mijn computer is beschermd met virusscan, firewall en wachtwoorden. Als je het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, laat het mij dan weten.

Klachten

Wil je een klacht indienen over de manier waarop ik jouw persoonsgegevens bescherm? Dat is mogelijk bij de Gegevensbeschermingsautoriteit. Dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Ik hoop dat alles helder voor je is! Zo niet, neem dan even contact op.

Hartelijke reisgroet!

 

Ann

 

NB. Het is mogelijk dat deze privacyverklaring wijzigt, als ik wijzigingen aanbreng in hoe ik met mijn website werk. Het is dus nuttig om deze privacyverklaring regelmatig te bekijken.

Advertenties